اثر تنش خشکی بر میزان پرولین، گلایسین‌بتائین، کربوهیدرات ، فنل و میزان مالون-دی‌آلدهید ژنوتیپ‌ها و هیبریدهای بین‌گونه‌ای جنس پسته (Pistacia vera L.)
اثر تنش خشکی بر میزان پرولین، گلایسین‌بتائین، کربوهیدرات ، فنل و میزان مالون-دی‌آلدهید ژنوتیپ‌ها و هیبریدهای بین‌گونه‌ای جنس پسته (Pistacia vera L.)

حسن فرهادی؛ محمد مهدی شریفانی؛ مهدی علیزاده؛ حسین حکم آبادی؛ ساسان علی نیائی فرد

دوره 46، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 507-521

https://doi.org/10.22055/ppd.2023.43029.2083

چکیده
  فرآیندهای به نژادی از جمله تلاقی­ های هدفمند در جهت افزایش میزان تحمل، می­ تواند راهکاری مطمئن و دائمی برای کم ­کردن اثرات زیان­ بار تنش خشکی بر گیاهان در نظر گرفته شود. بنابراین با توجه به اهمیت ...  بیشتر
مقایسه سه روش مختلف استخراج RNA ژنومی از پوست و گوشت میوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis L.)
مقایسه سه روش مختلف استخراج RNA ژنومی از پوست و گوشت میوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis L.)

فاطمه احمدی؛ محمد مهدی شریفانی؛ امیر موسوی؛ نگین اخلاقی امیری؛ مصطفی خوشحال سرمست؛ خلیل زینلی نژاد

دوره 46، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 1-10

https://doi.org/10.22055/ppd.2023.41200.2043

چکیده
  پژوهش حاضر به منظور مقایسه روش­های مختلف استخراج  RNAکل با کیفیت بالا در پرتقال تامسون ناول می­ باشد. مرکبات جز یکی از میوه­ های استراتژیک در ایران محسوب می­گردد و یافتن روش مناسب و کم­هزینه ...  بیشتر
تأثیر گرده‌افشانی آزاد و کنترل‌شده بر خصوصیات میوه و دانه پسته رقم احمدآقایی
تأثیر گرده‌افشانی آزاد و کنترل‌شده بر خصوصیات میوه و دانه پسته رقم احمدآقایی

حسن فرهادی؛ محمد مهدی شریفانی؛ حسین حکم آبادی

دوره 45، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 299-309

https://doi.org/10.22055/ppd.2021.34075.1927

چکیده
  گرده‌افشانی ناقص گل‌های پسته یکی از مهم‌ترین دلایل پایین بودن عملکرد آن است. بنابراین انجام آزمایش‌هایی جهت بهبود صفات کمی و کیفی میوه رقم پسته ضروری به نظر می‌رسد. به منظور بررسی تأثیر گرده‌افشانی ...  بیشتر
ارتباط شاخص‌های رنگ با ویژگی‌های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید
ارتباط شاخص‌های رنگ با ویژگی‌های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید

میترا جباری؛ محمد مهدی شریفانی؛ احد یامچی

دوره 42، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 359-372

https://doi.org/10.22055/ppd.2019.23071.1506

چکیده
  چکیدهرنگ سطحمیوهیکیازعواملمهمدر ارزیابیکیفیو ویژگی‌های ظاهری در میوه محسوبمی‌شود، که اولین مؤلفه پذیرش توسط مشتری است.مطالعه‌ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رقم سیب بومی و وارداتی در سه تکرار در ...  بیشتر